Smalspoormuseum Erica. Drenthe Sept. 2025

18 september 2025 - Rolde, Nederland

Nadat ik ben opgestaan vanochtend, blijkt het erg druilerig. Dus even lekker douchen. Gisteravond heb ik afgerekend bij Ben de camping houder zodat ik vanochtend relaxed kon vertrekken. Om 10:10 arriveer ik bij het Smalspoor museum in Erica. Ik ben niet de enige want op hetzelfde moment arriveert een bus met Belgische toeristen. Zij doen net als ik een koppie en om 10:35 nemen we het treintje dat ons door het veengebied rijdt. De machinist stopt regelmatig om zijn verhaal te kunnen doen. Een interessante rit waarbij we veel informatie krijgen over het veengebied. Het zou een uurtje duren maar werd anderhalf uur Na de rit, de lunch, loop ik door het binnen en buitenmuseum. Vervolgens op weg naar Balloo . Onderweg in Rolde wat boodschapjes bij Appie. Op camping balloohoeve meld ik me bij Arjan en hij geeft me een plekkie. Na het avondprakkie ga ik aan de wandel voor een rondje Balloo. Morgen mooi fietsen.

IMG_20250918_130444

1. Lizette:
    18 september 2025
    Je hebt weer mooie plaatjes geschoten Bert!!
  2. BrrrtVDB:
    18 september 2025
    Dankjewel Lizette.. ondanks dat het wat druilerig was lukte het nog wel. Morgen in het Ballooerveld met hopelijk wat zon.🤓😍
  3. Pam Molkenboer:
    18 september 2025
    Leuk Bert hier vanavond eindelijk droog dus net Wodan uitgelaten zonder regenjas. Vanaf nu 2 dagen mooi weer .
  4. BrrrtVDB:
    18 september 2025
    Dat is mooi Pam. Ik ga morgen met mooi weer een rondje Ballooerveld fietsen. Ode aan C.
  5. MiAnno:
    18 september 2025
    Bekende plaatjes, altijd leuk om te zien. Fijne fietstocht morgen!
  6. BrrrtVDB:
    18 september 2025
    Dankjewel... Moet goed komen... Jordy liet weten dat het heel mooi weer wordt
  7. Piet Berkhout:
    18 september 2025
    Mooie plaatjes Bert en ook nog leerzaam. Mooi die oude machientjes.
  8. BrrrtVDB:
    19 september 2025
    Dankjewel Piet.. leuk museum daar leer je inderdaad dat er wit veen is de zogenaamde bolster en zwart veen. Het maaiveld was er ooit 7 meter hoger.
  9. Ria Vermeulen:
    19 september 2025
    Mooi verhaal weer en mooie foto's.
    Veel plezier morgen.
  10. BrrrtVDB:
    19 september 2025
    Dankjewel Ria. Wat een leuk museum en dan van die enthousiaste vrijwilligers. Het is nu nog wat grauw maar het belooft een mooie dag te worden.
  11. Nanette:
    20 september 2025
    Leuk zo’n smalspoor treintje. Ik ben zaterdag 13 september meegereden in de stoomtrein van Alkmaar naar Hoorn. Georganiseerd door Huider Modeltreinen ter gelegenheid van hun 25 jarig jubileum.
  12. BrrrtVDB:
    21 september 2025
    Dat doet meneer of mevrouw Huider goed