Abisko..Zweden..06 2026

28 juni 2026 - Björkliden, Zweden

Vanochtend na enkele plichtplegingen reed ik van camp Alta de E10 op met de intentie om enkele kilometers verderop een wandeling te maken rondom een meer. Op de parkeerplaats daar eerst koffie gezet. Het rondje was mooi maar toch wat korter dan ik had verwacht. Vervolgens ben ik doorgereden naar het Nationaal Park Abisko met daarin een toeristbureau, boutique en restaurant. Het piepkleine dorp dat er naast ligt heeft dezelfde naam en bestaat uit een tankstation en een kleine buurtsuper. Om te wandelen heb ik wat informatie gehaald bij het toeristbureau. Er vlakbij gaat een skilift omhoog naar een plateau dat in de zomer gebruikt wordt om toeristen naar boven te brengen Dit gebeurt zelfs tot 1:30 in de nacht voor de middernachtzon. Er zijn in het Nationaal park ruim voldoende parkeerplaatsen maar daar mag niet overnacht worden. Nadat ik bij de lift ben gaan informeren wat de kosten zijn om naar boven dan wel naar beneden te komen ben ik naar een CP gereden ...Jawel weer zo'n mooi plekje aan het water.  Mocht het morgen knap weer zijn in de ochtend ga ik naar boven om daar te wandelen .....moet ik eerst een stukje terugrijden naar Abisko. Daarna zie ik wel Ik ben heel dicht bij de Noorse grens

11840

1. Annita Boeve:
    28 juni 2026
    Wat een mooi reisverslag Bert. Ben benieuwd hoe hoog de lift gast morgen.
    Groetjes
  2. Bert:
    28 juni 2026
    Dag Annita.. dankjewel en ik laat het je weten
  3. Koos:
    28 juni 2026
    Ha die Bert. Lijkt mij ook wel leuk om een keer midzomernacht mee te maken. By the way weer problemen met de waterpomp als ik de foto mag geloven? Fijne voortzetting .
  4. Bert:
    28 juni 2026
    Dankjewel Koos... er moest vers water in Dat betekent in de zomer naar Scandinavië Ik kan het bijna elke dag zien als ik niet naar bed ga..🌞🌞
  5. Esther:
    28 juni 2026
    Wat een prachtige foto, die met de besneeuwde bergen op de achtergrond.
    🏔️🏔️🏔️🏔️🏔️🏔️🏔️🏔️
  6. Bert:
    28 juni 2026
    Hoe noorderlijker...hoe mooier en wilder het wordt
  7. Nanette:
    28 juni 2026
    Ah dat moet geweldig zijn middernacht zon op hoogte bekijken!
  8. Bert:
    29 juni 2026
    Lijkt mij ook Nanette maar meestal slaap ik