Cappy 24 september 2023.
24 september 2023 - Cappy, Frankrijk
Zondag 24 september 2023
Vrijdag 22 september. Op de camping troffen we een stel uit Rhenen die een camper voor 2 weken hebben gehuurd. Even een praatje mee gemaakt. Het is regenachtig in de ochtend, we ontbijten, douchen, nemen water in, en tussen de buien door verkassen we naar de lager gelegen CP aan de Seine waar we zaterdagavond getuige zullen zijn van een feesie. Daarna lopen we naar het dorp, 5 min., zitten op het terras voor een koppie en doen nog wat boodschapjes bij de kleine plaatselijke supermarkt. We vragen ons opnieuw af hoe deze zaak bestaansrecht heeft want er staan slechts 3 auto’s op het parkeerterrein. In de middag op de CP treffen we in de zon het eerder gesproken NL stel die nieuwsgierig zijn naar onze ervaring met camperen en waarom we deze Weinsberg hebben aangeschaft. Gezellig. Later lopen we langs de Seine om mooie platen te bekijken van een foto-expositie m.n over insecten, dieren en vogels. Er zitten prachtige exemplaren tussen.
Zaterdag 23 september. We halen de fietsen eraf en gaan voor een toertje langs de Seine, een beetje vergelijkbaar met de Moezel hoe deze door het landschap slingert. Daarbij 2 maal met de pont over, ook voor auto’s, en bovendien gratis. In Duclair een gezellig terras en een stokbrood bij de Boulanger voor de middag. Het opbouwen van podium en horeca is ondertussen naast de CP in volle gang dus vanavond worst en frites. Bij terugkomst eerst naar de plaatselijke bar voor een Petrus bier en daarna aanschuiven bij de muziek. Er treden 3 bands op. De kwaliteit neemt toe hoe later op de avond. We zitten eerste rang. Rond half 10 nog een optreden van zo’n 100 motoren met duo en verlichting. Zie video.
Zondag 24 september. Rond middernacht was het over met de pret en hadden we een prima nachtrust. Na 4 dagen, 2 op camping en 2 op camperplaats gaan we de Seine verlaten en na een rit met wat geteut, koffie, tolweg en omleiding parkeren op het laatste France Passion adres van deze vakantie want daarna zal het Belgié worden. Het is weer een mooi plekkie in Cappy rechts boven Amiens, waarbij je met een kruiwagen je eigen groente kunt scoren in de tuin of kopen in een klein winkeltje met verschillende lokale producten. We doen wat inkopen, bier, tomaten, een stinkkaas en eieren. Daarna genieten in de zon met een drankje. Morgen fietsen en daarna naar een camping op de grens van Frankrijk en België.
Christiene:24 september 2023Lekker hoor, nog een weekje genieten
Bert:25 september 2023Dat gaat lukken, het weer is goed, we zitten tegen de grens met België aan vlakbij Bavay op een kleine kneuterige camping voor 2 nachten. Daarna NL in.